info@auredisseny.com

Tendències de decoració per al 2019

Tendències de decoració per al 2019

|Desembre 17, 2018

Aviat donarem la benvinguda al 2019 i a Aurea Disseny ja tenim la vista ficada en tot el que es portarà l’any vinent. Et portem una recopilació de les noves tendències de decoració i de les actuals que es continuaran mantenint.

NATURAL

Es porten, i cada vegada més, els ambients naturals, autèntics. I per a aquest cas es barregen diferents tendències de decoració. Per un costat l’estil “raw”, que reivindica la bellesa de les imperfeccions de la fusta i per un altre el “wabi sabi”, el culte a allò antic, gastat i viscut, als materials recuperats. Dues corrents molt concordes al moviment eco-friendly actual, de recerca d’un estil de vida més saludable, sostenible i respectuós amb el mediambient.

INDUSTRIAL /  MINIMALISTA

Les cèlebres paraules de l’arquitecte Mies van der Rohe “menys és més” defineixen a la perfecció l’estil minimalista. Interiors senzills, en els quals es pretén simplificar al màxim deixant de costat tot allò innecessari. S’utilitzent les tonalitats neutres, especialment el blanc i el negre i es combinen amb materials de construcció vistos.

Últimament aquesta tendència es ve fusionant amb l’estil industrial, incorporant elements industrials com ara vidrieres de ferro, mobiliari de tipus taller o lluminàries com les que es col·locarien a una fàbrica.

ÀFRICA

Inspirada en la terra, en els animals i en les tribus africanes, aquesta corrent ens porta exotisme i calidesa a les nostres llars. De nou materials naturals com a cadires o llums de rattan, fustes fosques com el banús i artesania en mobles, ceràmica, màscares o fins i tot peces d’art. S’utilitzen els colors càlids, especialment tot tipus de marrons combinats amb el blanc, a més de tonalitats ocres i taronges cremats que ens transporten als capvespres de la sabana africana.

ESTIL MEDITERRANI

Amb molts punts en comú amb les anteriors propostes, el mediterrani es va colant a poc a poc en el top de tendències d’interiorisme i decoració. Interiors frescos i relaxats, mobles d’obra combinats amb fustes i fibres naturals,tèxtils com el lli, tocs de color en petites dosis de blaus en la decoració, i molt especialment els blancs impol·luts que ens recorden a les típiques cases gregues. Un estil que coneixem bé, i que entenem que estigui creant tendència.

TEXTURES

Com a última tendència, l’ús abundant de textures en diferents variants. Papers pintats amb infinitat d’estampats, dibuixos i formes, col·locats no només en les parets d’interiors secs, també els estem veient molt últimament en cuines i lavabos de cortesia. El terratzo, una proposta més arriscada però que ha tornat a la llar d’una forma totalment reinventada. I finalment, l’animat print que no només el trobem a la  moda, i el marbre ara també en versions més acolorides.

Comparteix aquesta entrada: